Descobreix-nos!

Eduquem amb el cor, creixem junts!

Fer

Respectem els interessos i motivacions  estimulant el desig d’aprendre

Pensar

Experimentem i reflexionem per enfortir el pensament crític de l’alumnat

Comunicar

Comuniquem el que hem après per fer-nos conscients del nostre procés d’aprenentatge

Com aprenem?

PROJECTES

ON ES DESENVOLUPA EL 

FER-PENSAR-COMUNICAR

La societat evoluciona i cada vegada més hem de preparar els nostres alumnes per donar respostes innovadores en una societat canviant i en evolució constant. El treball per PROJECTES ens permet treballar de manera interdisciplinar i globalitzada per tal d’afavorir l’aprenentatge competencial dels alumnes. A més, ens ajuda a apropar els diferents aprenentatges a la vida quotidiana dels infants, donant oportunitats pel seu creixement i desenvolupament com a persones.

Vols saber els projectes que duem a terme en aquests moments a l’escola?

ESPAIS

ON ES RELACIONEN ELS APRENENTATGES SISTEMÀTICS AMB ELS SIGNIFICATIUS

Els espais de llengua i matemàtiques donen sentit a les competències pròpies de l’àmbit lingüístic i matemàtic a la vegada que es potencia l’autonomia de l’alumnat, el treball en equip i la iniciativa personal. 

L’alumnat ha de ser capaç de triar l’activitat que realitzarà durant aquella sessió d’espais buscant un equilibri entre les seves necessitats, mancançes i allò que vol assolir. 

Per portar un bon control cada infant té un passaport que l’ajuda a saber quines activitats ha realitzat al llarg del curs i com les ha fet.

CAUS

ON L’INFANT ÉS EL PROTAGONISTA DEL SEU APRENENTATGE

A través dels CAUS potenciem l’autonomia, el treball en equip i la iniciativa personal.
L’experimentació i la reflexió són part important del treball que fa l’alumnat ajudant a enfortir el pensament crític. Fomentem l’aprenentatge entre iguals per mitjà dels diferents agrupaments, i a la rotllana, comuniquem el que hem après per fer-nos conscients del procés.

ART A L’ESCOLA

L’OPORTUNITAT DE POSAR EN MARXA LA CREATIVITAT

En els espais artístics els infants tenen l’oportunitat de posar en marxa la seva creativitat i l’experimentació a partir de materials i disciplines molt diverses. 

Són espais que comparteixen amb infants d’altres edats, proporcionant així altres mirades, fomentant la col·laboració entre ells tot respectant els ritmes de cadascú. 

MOMENTS D'AULA

Rotllana

La rotllana és l’espai de l’aula on compartim experiències, iniciem investigacions, debatem i ens posem d’acord. Aboquem  emocions, aprenem habilitats lingüístiques, mostrem els progressos, busquem solucions, projectem la creativitat, compartim les descobertes i fem créixer els aprenentatges. La seva importància ha fet que esdevingui una rutina d’aula.

La xarxa de relacions

És el lloc de l’aula on s’aboca tot el que s’aprèn; ajuda també a situar-se, reflexionar sobre allò que anem aprenent, connectar tots els coneixements del projecte, guiar l’aprenentatge; i està situat a un lloc clau de l’aula; la rotllana, d’aquesta manera també es converteix en un suport que durant les converses poden utilitzar les alumnes. Conforme el projecte va avançant la xarxa va creixent per les parets de l’aula.

La carpeta d’aprenentatge

Serveix a l’aprenent per fer evident què és el que sap i quins són realment els aprenentatges significatius realitzats (aquells que es mantenen al llarg dels anys, o als quals es pot accedir de nou sense necessitat de refer tot el procés d’ensenyament). Al docent li aporta evidències d’aprenentatge útils per a l’avaluació. També ens serveix com una eina per compartir amb les famílies allò que treballem a l’aula.

La llibreta dels projectes

És la llibreta on l’alumnat van documentant allò que es va realitzant durant el projecte. Serveix per fomentar l’expressió escrita i el treball dels textos segons el nivell en el que es troben. També, els ajuda a situar-se dins del projecte. A més, fomenta l’autonomia i la iniciativa personal. Aquesta llibreta pot anar a casa per ensenyar a les famílies allò que fem i el que van aprenent a l’aula, durant el treball per projectes. 

EXTERIORS

Aprendre més enllà de les aules

Fa un temps que els espais interiors de l’escola es van anar canviant esdevenint espais provocadors d’oportunitats d’aprenentatge, adaptant-se a les noves metodologies emprades.

En aquesta mateixa línia, ja fa un parell d’anys que l’equip de treball d’exteriors, conjuntament amb un grup d’arquitectes, planifica noves propostes per reconvertir els espais exteriors en zones on els infants puguin aprendre més enllà de les aules, convertint d’aquesta manera els espais exteriors en espais molt més renaturalitzats.

Aquest projecte ha estat cofinançat pel Programa POEFA, amb la col·laboració del Departament d’Educació, El Ministerio de Educación i el Fons social europeu.

” Deixar el quadrat i construir amb vers espais orgànics”

Vols més informació sobre el nostre method? Posa’t en contacte amb nosaltres!